Дете в синьо-жълто на корицата на сборник със стихотворения на Иван

...
Дете в синьо-жълто на корицата на сборник със стихотворения на Иван
Коментари Харесай

Защо поредното Аз съм българче е момченце в жълто-син пуловер?!

Дете в синьо-жълто на корицата на алманах със стихотворения на Иван Вазов на издателство  " Хермес "... от 2002 година стана причина за нова псевдодрама от обществените мрежи.

Сред оповестените творби в него е и класиката " Аз съм българче ". Миналата седмица настолното за всеки първокласник стихотворение беше " спасявано " поради мнима опасност, че отпада от учебната стратегия. Наложи се МОН изрично да опровергае тези всяващи ужас погрешни изказвания.


Обаче нова седмица - нова разновидност по остаряла тематика! Мишена на офанзивите е изданието отпреди 22 година Защо детето на корицата е облечено в цветовете на украинския байрак и какво злите сили се пробват да внушат и да създадат с това - тази драма залива сега социалните мрежи. Стигна се и до апели за протест на " Хермес ".

Корицата е дело на художника Борис Стоилов. От " Хермес " споделят, че за тези 22 година този алманах е бил преиздаван няколко пъти. 

" Във връзка с излязлата в Pik.bg спекулативна информация за книгата „ Аз съм българче “ от Иван Вазов, изрично заявяваме, че внушенията в публикацията са манипулативни и неистинен.

Корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година, а книгата се продава към този момент 22 години с това оформление.

Всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен ", излязоха оттам с публична позиция след разразилата се и добре подклаждана нервност.


" Нека не трансформираме всичко в политика "
На страницата на издателството във фейсбук бдителна гражданка стига в дълбочина в изследването на " цветовия " проблем - пита за какво през 2002 година детето е с бяла блуза, а няколко години по-късно към този момент е в синьо и жълто. 

Според самия художник обаче изборът на цветове е много банален - единият от синовете му имал по това време спортен екип в синьо и в жълто.

Ето и какво дава отговор Стоилов:

" Уважаема г-жо Симеонова, написа ви създателят на тази корица, като и на тази от първото издание на ИК Хермес. Първата корица на книгата е от 2002 г, а тази корица е от 2006.

На първата - момчето е блуза в бяло и синьо. На корицата от 2006 година е в жълто и синьо (единият ми наследник имаше подобен спортен екип като малък). Никакви политически подмятания не е имало в тези години.

Ако в този момент излезе в бяло и алено, евентуално ще бъда упрекнат в прополски благосклонности. Не мога да предвидя какво ще стане на следващия ден и кой цвят ще е неверният.

Нека не трансформираме всичко в политика. "
Бойкот и извинения за непристоен акт
Въпреки апела на художника обаче корицата е подложена на противоречащи на здравия разум атаки. От издателството се желае опрощение за " непристоен акт ".

Пример:

Simeon Vlahov:

Написах го под тяхното издание на " Книга за щастието ", тъй като щастието е релативно разбиране. Неуважаемо издателство, в случай че имате даже някакви минимални останки на съвест, в което се колебая, ВЕДНАГА изтеглете от книжарницата изродското издание на " Аз съм българче " на Иван Вазов с украинчето, развяващо българско знаме! Това е страшна бедност! Не пипайте Вазов с мръсните си ръчички!

Всички мои другари и познати във ФБ получиха предизвестие да не купуваме нищо от смачканото ви издателство, до момента в който не изтеглите книгата от обращение и не се извините за скверния си акт!!!

Маргарита Димитрова:

С такива блузки да облекат ХермесЪ и да ги пратят на фронта в Украйна!

Ето и една видна психиатърка по какъв начин се гневи:

Цветеслава Гълъбова

Не имах вяра и ревизирах на уеб страницата на издателство " Хермес ".

Възмутена съм и мноооого гневна. " Аз съм българче " с непознато знаме на корицата. Колко би трябвало да си противен, с цел да го направиш, да опетниш името и творчеството на Патриарха, който е образец за РОДОЛЮБИЕ. Аз да, забравих, че е и русофил и това е методът да му се изхрачат някакви незнайници и случайници в лицето.

Жалки и противни сте, неуважаеми редактори или там каквито сте в издателството хермес. Дали да не се прекръстите на херпес. За съзвучие и зостер.

Правите гневна агитация, освен това с произведение, което е едно от първите за детската публика. Това прави мерзкото ви действие още по-гнусно и долно.

Херм/пес, отваряте прозореца на овертон, само че ще ви отвее вятъра. Не, не вятъра на смяната, тъй като видяхме той какво ни довя. Ще ви отвее вятърът на гнева български. Не разчитайте на търпението на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Защото най-търпеливите с гнева си, когато избухне, трансформират хода на историята!!!

И отново ще повторя - Той ви гледа и помни!
" Щеше да е смешно, само че е ужасно. "
Ето и по какъв начин синтезира следващата обстановка на парадокса Радослав Бимбалов.

" Авторитетно българско издателство бива насила да влиза в пояснителен режим за какво един художник преди 22 години е нарисувал жълто-син пуловер на детенце с българско знаме в ръце.

Причината – известен жълт (без синьо) уебсайт квичи, че сме майкопродавци. Веднага, по правилник, цяла армия от истинотрошачи предвожда замъглената от ненавист, проядена от агитационен рашизъм група в гневна борба срещу…

…срещу какво?

Знаете ли към този момент против какво скачате, оглупели, морално осакатени индивиди?

Щеше да е смешно, в действителност щеше.

Само че е ужасно. "
" Ако бяхте чели повечко, нямаше да се връзвате на тъпотии "
" Обаче най-смешното е, че хора, които надали са купили и една книга от " Хермес " през предходната година, приканват за протест на издателството... поради пуловера на " Аз съм българче ".

Ако бяхте чели повечко, нямаше да се връзвате на тъпотии ", отбелязва създателят и издател Явор Цанев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР